ANKARA / KIZILCAHAMAM - Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Tarihte en önemli zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadeleyi gösterir. Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir. Çanakkale Cephesi; Anadolu halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yeniden yanmasını sağlamıştır.

Yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri’nde elde edilen zaferler önemli bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bu ilerleyiş, 1. Dünya Savaşı’nın en hassas bölümünü oluşturur. Bu savaşta milletimiz yaklaşık 500 bin evladını şehit vermiş ve muharebelerin zafere taşınmasını sağlayan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek

Çanakkale zaferini okulumuzda yapılan programla kutladık. Bize bugünün önemini hatırlatmak amacıyla programı hazırlayan ve emek veren öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.

Mrt

Biyoloji öğretmenimiz Emet ÖZTÜRK danışmanlığında İsmail Efe GENÇ, Orhan Can AYGENER, Ümeyir KUVEL 2024 TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Proje Yarışmasında Ankara bölge finallerine katıldı.

Mrt

28 ŞUBAT'TA SİVİL SAVUNMA TATBİKATLARI GERÇEKLESTİRİLMİŞTİR.

Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi Ramazan Ayı İmsakiyesi

Şbt

Okulumuza öğrencilerin çalışma motivasyonlarını arttırmak ve avukatlık mesleği hakkında bilgi vermek amacıyla  Avukat EZEL GEMİCİ davet edilmiştir.

Kas

25.11.2023 TARİHİNDE  İLK YAZILILARIN AKABİNDE VELİLERİMİZLE SENE BAŞI VELİ TOPLANTISINI YAPTIK. ÖĞRENCİLERİN NOT DURUMLARI, BAŞARILARI, İLGİLERİ, YETENEKLERİ VE GELİŞTİRMELERİ GEREKEN YÖNLERİ ÜZERİNE HEM BİREYSEL HEM GENEL KONUŞMALAR YAPILDI.

HER OKUL BİR KÜLTÜRDÜR ASLINDA. BU BİLİNÇLE, MİSYONUMUZDA BULUNAN AHLAKİ KÜLTÜRE, KARDEŞLİĞE, İNSANIN KIYMETİNE, GELENEKLERİMİZE UYGUN GENÇLER YETİŞTİRMEK VARDIR. BUNLARIN YANI SIRA ÖĞRENCİLERE FEN VE SOSYAL DERSLERİNE DE GEREKEN ÖNEM VERİLMEKTEDİR. TABİ BURADA CİDDİ BİR EKİP ÇALIŞMASI VARDIR. VELİLERİMİZ DE BUNUN FARKINDA OLDUKLARINI DİLE GETİRDİLER.

TOPLANTI MÜDÜR ARSLAN KOCANIN KONUŞMASIYLA BAŞLADI. ÖĞRETMEN SEZGİN KOCA VE MÜDÜR BAŞ YARDIMCISI MEHMET OCAK DA KONUŞMA YAPTI. ARDINDAN VELİLERİMİZ ÇOCUKLARININ SINIFLARINA GİDEREK DERS ÖĞRETMENLERİYLE GÖRÜŞTÜ.

Kas

ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ SERGİLEMELERİ VE GELİŞTİRMELERİ İÇİN FIRSATLARDAN BİR TANESİ DE BU YARIŞMALARDIR.

MAKAM İLE GÜZEL EZAN SESLENDİRMEK VE KURANI OKUMAK ÇOK ÖNEMLİDİR. ÇÜNKÜ BİLİYORUZ Kİ GÜZEL SESLENDİRİLEN EZAN VE OKUNAN KURAN DİNLEYENİN YÜREĞİNE İŞLER.

JÜRİLERİN PUANLAMASIYLA BELİRLENEN SONUCA GÖRE KURAN OKUMA YARIŞMASI BİRİNCİSİ BERAT HASAN DALAZ VE EZAN SESLENDİRME YARIŞMASI BİRİNCİSİ CEMAL KABAÇAM'DIR.

Kas

BİZLERE ARMAĞAN EDİLEN BU BAYRAM NASIL BİR NİMET OLDUĞUNU BİLEREK COŞKUYLA KUTLANDI.

ATATÜRKÜN BİZE AÇTIĞI YOLDA VE ATALARIMIZIN BİZLERE ARMAĞAN ETTİĞİ BU VATANDA DURMADAN, AZİMLE ÇALIŞARAK MİLLETİMİZE MUVAFFAKİYETİ YAŞATMA GAYESİYLE HAREKET EDİYORUZ.

SAMİMİYETLE VE SEVGİYLE YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MİLLETİMİZ...

Ara

ÖĞRENCİLERİMİZİN İÇİN SON  SİSTEMLERLE DONATILMIŞ, AKTİVİTE ALANLARI OLAN, FERAH ODALARA SAHİP GÜZEL BİR YURT İNŞA EDİLMİŞTİR.

Kas

13-17 EKİM İMAM HATİP OKULLARI HAFTASI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ İÇİN İMAM HATİP OKULLARININ NE ZORLUKLAR ÇEKTİKLERİNİ, VİZYONU VE MİSYONU HAKKINDA KONUŞMALAR YAPILDI.

ÖZELLİKLE OKULUN ESKİ YÖNETİCİLERİNDEN ALİ RIZA ARSLAN HOCAMIZIN KONUŞMASI TAKDİRE ŞAYANDI. ÖZELLİKLE KONUŞMASINDA BU OKULLARDA EMEK VERENLERİN YAŞADIKLARI ZORLUKLARIN YANINDA MANEVİ AÇIDAN ALDIKLARI LEZZETTEN DE BAHSETTİ.

OKUL MÜDÜRÜMÜZ ARSLAN KOCA BU OKULLARDA YETİŞEN ÖĞRENCİLERİN HAYATLARINDAN BAHSETTİ.

OKULUN  DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİNDEN NURAY YEŞİL HOCAMIZ DA KONUYLA ALAKALI OLARAK BU OKULLARIN İNSAN AHLAKINI GÜZELLEŞTİRME ÜZERİNE BÜYÜK BİR MİSYONU OLDUĞUNDAN, BU BİLİNÇLE HAREKET EDİLMESİ GEREKTİĞİNDEN, AYRICA BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DA DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMESİ GEREKTİĞİNDEN BAHSETTİ.