ANKARA / KIZILCAHAMAM - Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÇANAKKALE ZAFERİ HÜZÜNLE ANILDI, GURURLA KUTLANDI

Tarihte en önemli zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadeleyi gösterir. Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir. Çanakkale Cephesi; Anadolu halkına umut, azim ve kararlılık aşılamış, Kurtuluş Savaşı meşalesinin yeniden yanmasını sağlamıştır.

Yüzyılın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Muharebeleri’nde elde edilen zaferler önemli bir dönüm noktasıdır. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bu ilerleyiş, 1. Dünya Savaşı’nın en hassas bölümünü oluşturur. Bu savaşta milletimiz yaklaşık 500 bin evladını şehit vermiş ve muharebelerin zafere taşınmasını sağlayan Mustafa Kemal gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Tüm sehitlerimize Allah'tan rahmet dileyerek

Çanakkale zaferini okulumuzda yapılan programla kutladık. Bize bugünün önemini hatırlatmak amacıyla programı hazırlayan ve emek veren öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ediyoruz.

Kuranı Kerim okunması

Arif öğretmenin Çanakkale zaferi ile ilgili konuşması

Öğrencilerden Çanakkale için naat

Japonların Türkiye ziyareti ve Çanakkale'nin önemini anlatmaları